Voor ieder kind een gelijkende pop dat is onze missie

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten en gelukkig maar. Wat zou het saai zijn als iedereen er precies hetzelfde uit zou zien. Wat zou het straatbeeld dan saai worden. Wij vinden dat het precies zo ook met speelgoed moet zijn. Een kind moet zichzelf kunnen herkennen in zijn of haar pop.  

Bij de selectie van onze (nieuwe) poppencollecties kijken wij altijd bewust naar poppen met een andere etnische achtergrond dan de standaard blanke huid/blauwe ogen. Niet gemakkelijk kan ik jou vertellen. Meer dan 95% van de poppen voldoet toch echt aan dit West-Europese uiterlijk. Gelukkig zien wij de afgelopen jaren dat steeds meer poppen fabrikanten poppen met andere etnische achtergronden ontwikkelen. Paola Reina Dolls verkoopt al enige jaren een uitgebreide collectie poppen van verschillende nationaliteiten en is hier echt toonaangevend in.

Ook is het goed om te zien dat steeds vaker ook andere doelgroepen hun eigen poppenvriend verkrijgen. Zo heeft Miniland niet alleen poppen met verschillende etnische achtergronden in hun collectie opgenomen. Ze hebben ook maar liefst 4 poppen uitgebracht met het syndroom van Down. Deze poppen zijn beloond met de prijs Best Toy 2020.

Een poppenleverancier die ook altijd op zoek is naar een extra toevoeging aan hun collectie poppen is Lottie. Lottie verkoopt al enkele jaren poppen die bijvoorbeeld een bril of cochleair implantaat dragen. Ook is er enkele jaren geleden een jongenspop met autisme op de markt gebracht. Finn wordt compleet met hoofdtelefoon, om het geluid te dempen, en zijn Loyal Companion in de vorm van een hond die speciaal is opgeleid om een ​​autistisch kind te helpen geleverd.

Eén ding is zeker deze poppen zijn niet alleen leuk om te kopen als je op zoek bent naar een gelijkenis met jouw kind. Door het geven van deze poppen draag jij ook jouw steentje bij aan een wereld die opener, inclusiever en toleranter is ten opzichte van diversiteit. Hoe mooi wil je het hebben?

  MariĂ«lle Slag     29-01-2022 17:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.