Wizzwizz duurzaam houten constructiespeelgoed uit Nederland

WizzWizz is houten constructiespeelgoed gemaakt van duurzaam beukenhout en geschilderd met milieuvriendelijk verf. Het speelgoed wordt maatschappelijk verantwoord geproduceerd bij Geestelijke Gezondheids Zorg-Noord Holland Noord te Heiloo. Met WizzWizz kan je op een hele eenvoudige manier iets moois maken, van auto's vliegtuigen en wagentjes tot poppetjes en monsters. Het houten constructiespeelgoed is bij uitstek geschikt voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar.

Wizzwizz stimuleert kinderen naar nieuwe hoogten

Spelen met WizzWizz stimuleert de ontwikkeling van de Cognitieve vaardigheden (de mate waarin je in staat bent informatie op te nemen en te verwerken), de fijne motoriek (het vermogen om kleine bewegingen te maken, met name met je handen en je vingers), de creativiteit (het ontstaan van nieuwe ideeën?) en het samenwerken zodat kinderen samen kunnen delen en spelen. Wizzwizz is het ideale speelgoed voor op school maar ook zeker voor thuis.Wizzwizz stimuleert de cognitieve vaardigheden

Dit gebeurt als een kind een poppetje of monster probeert na te maken van de voorbeeldspeelkaarten. Dit lijkt misschien heel simpel maar eigenlijk is het kind een moeilijk probleem aan het oplossen.  Het moet analyseren wat het ziet, de verschillende onderdelen onderscheiden en ondervinden hoe deze onderdelen aan elkaar relateren om uiteindelijk hetzelfde resultaat te krijgen als het figuur op de speelkaart. Naast het oplossen van een probleem, gebruikt het kind actief zijn geheugen om onderdelen te onthouden en traint het zijn of haar concentratie.  

Wizzwizz stimuleert de fijne motoriek

Als een kind met wizzwizz speelt, is het bezig met zijn handen en vingers om de verschillende onderdelen aan elkaar te verbinden. Het doen van deze beweging bevordert de ontwikkeling van de fijne motoriek. Het beste bouwspeelgoed voor de ontwikkeling van de fijne motorische vaardigheden is speelgoed waar duwen en trekken met vingers vereist is, zoals bijvoorbeeld Mobilo, K’nex, Lego en ook wizzwizz.

Wizzwizz stimuleert de creativiteit

Met Wizzwizz is de variatie enorm: Je kunt een oneindig aantal poppetjes en wagentjes maken en er zijn geen regels, alles mag! Wizzwizz wordt daarnaast niet geassocieerd met stereotyperingen en vooroordelen: in het speelgoed zie je niks terug over genderrollen, huidskleur of religie. Dit alles zorgt ervoor dat kinderen ‘’out of the box’’ denken en dat er nieuwe ideeën worden bedacht!

Wizzwizz stimuleert de sociale vaardigheden

Wizzwizz is speelgoed waarmee je samen kan spelen en dit is goed nieuws! Onderzoek wijst uit dat kinderen minder samen spelen dan 20 jaar geleden. In de laatste 20 jaar,  is de tijd dat peuters bezig zijn met samen spelen, verlaagd van 50% van de totale speelgoed tot minder dan 10%. Dit is waarschijnlijk voor een groot deel te wijten naar alle nieuwe digitale opties, waaronder tablets, waar kinderen alleen op spelen. Als kinderen met wizzwizz spelen, spelen ze echter vaak samen. Ze pakken bijvoorbeeld samen een voorbeeldspeelkaart en overleggen wat ze moeten doen en gaan aan de slag.